za. 13.02 — 20:30 Reportage: LISTEN TO THE LAMB! (03/10/2020) - gratis event
◉ Dit is een gratis event. De reportage kan op 13 februari online bekeken worden en blijft 48 uur beschikbaar. ◉

Vanuit Gent slaan zeven cultuurspelers de handen in elkaar tijdens De Week van de Belgische muziek. Beleef het eerste online livestream festival op Sound of Ghent en laat je elke dag van de week verrassen.

Op zaterdag 3 oktober 2020 liet Gent Festival het Lam Gods op een unieke manier tot leven komen. Van Opera Ballet Vlaanderen tot Kunstencentrum Vooruit en van CirQ tot Democrazy: twaalf Gentse cultuurinstellingen nodigden een bont gezelschap van musici en kunstenaars uit om de twaalf panelen van Van Eycks wereldberoemde meesterwerk muzikaal te vertalen.

Het resultaat? Een ronduit prachtig slotstuk van de 63e editie van Gent Festival, met een grote diversiteit aan muziekgenres en bezettingen, van klassiek en jazz tot electronics en wereldmuziek, gebracht door zowel intieme als grotere ensembles in een verrassende reeks van performances en installaties verspreid over de hele Bijloke-site.

Van deze bijzondere dag maakten wij een reportage: impressies van alle twaalf muzikale acts doorspekt met sfeerbeelden en gesprekken met de artiesten.

➜  Meer info over deze gratis uitzending
 
 I.s.m.: DEMOCRAZY, De Centrale, Gent Jazz, Muziekcentrum De Bijloke Gent, Kunstencentrum Vooruit, Handelsbeurs Concertzaal, CirQ, Victoria Deluxe Vzw, Bij' De Vieze Gasten, Opera Ballet Vlaanderen, KASK & Conservatorium

Betrokken artiesten: B.O.X - Baroque Orchestration X, Utopia, Dez Mona, Utopia, Peenoise, Mattias De Craene, Rien Coorevits, Velma Spell, Jean Delouvroy, GAME, Picea Orientalis, Shalan Alhamwy & Spectra ensemble

Deze reportage is mede tot stand gekomen door Stad Gent en OMG van Eyck was here.