zo. 14.02 — 20:00 AMMAR 808
Vanuit Gent slaan zeven cultuurspelers de handen in elkaar tijdens De Week van de Belgische muziek. Beleef het eerste online livestream festival op Sound of Ghent en laat je elke dag van de week verrassen.

Met het toonaangevende debuutalbum 'Maghreb United' (Glitterbeat, 2018) leverde hij al een opzwepende soundtrack af met een hypnotiserende mix van Noord-Afrikaanse muziek en diepe grooves, afkomstig van de legendarische Roland TR-808-drummachines die de inspiratie vormden voor de artiestennaam van Sofyann Ben Youssef.  De soundscape was terzelfdertijd zwaar en bruisend, rauw en boeiend.  Terwijl de muziek het muzikale erfgoed van Noord-Afrika cultiveerde en de artiest reflecteerde over de turbulente tijd in zijn thuisland Tunesië werd het ook nog een hit op de dansvloer.

Sofyann Ben Youssef laat zich op geen enkele manier beperken. Als een volleerde ontdekkingsreiziger duikt hij op  "Global Control / Invisible Invasion", in de Zuid-Indiase Karnatische muziekcultuur, die hij vermengt met zijn eigen wortels en de obligate TR-808-sound.  Sofyann woonde enkele maanden in Delhi, waar hij zowel sitar als tablas studeerde. En nu keert hij terug naar de fascinatie voor de Indiase muziek.

Voor de Week van de Belgische Muziek presenteert hij zijn CD  vanuit zijn thuisbasis, livegestreamd via Sound of Ghent en De Centrale.