vr. 04.06 — 20:00 LoveMusik
De vraag duikt meermaals op bij het beluisteren van Kurt Weills repertoire: is hier een klassiek componist aan het werk of wordt er geflirt met musical? Wat maakt het uit. Weill voel je tot in je hart.

Dit is ook het geval voor LoveMusik, een ode aan het werk van de 20e eeuwse componist. Het libretto van de Amerikaanse theatermaker Alfred Uhry is gebaseerd op Weill’s diepe, maar complexe, liefde met zangeres/actrice Lotte Lenya. Met Lenya als inspiratiebron en Weill’s muziek als leidraad, volgt LoveMusik het leven van deze fascinerende kunstenaars.

Regisseur Stefaan Degand gaat in deze versie aan de slag met LoveMusik’s onderliggende thema van aantrekken en afstoten, de wispelturige dynamiek in de liefdesrelatie van Lenya en Weill. Een ander thema dat wordt uitgepuurd – onder andere in het scènebeeld – gaat over de innerlijke onrust van personages die vooral “onderweg zijn”. Daarenboven vertaalt Degand samen met filmregisseur Mathieu Hendrickx dit verhaal naar de huidige situatie waarin ook de International Opera Academy en haar studenten gebukt lopen onder de nefaste coronamaatregelen. Als toeschouwer volg je de klassiek geschoolde zangers in een tijd die voor hen veelbetekenend zou moeten zijn, maar waar de omstandigheden anders over hebben beslist. Door de Covid-19 pandemie kunnen zij hun eindvoorstelling, hun showreel naar de wereld, niet voor publiek spelen. In de plaats van het geliefde publiek, wordt de cameraman hun nieuwe kijker en bondgenoot.

LoveMusik is een emotioneel, komisch en verrassend portret, voor het eerst in ons land op de scène gebracht door de getalenteerde zangers van de International Opera Academy en het orkest Casco Phil.

For the English translation of the text: www.ioacademy.be/event/lovemusik

Aan het werk: studenten van de International Opera Academy, CASCO PHIL (ensemble)

Verdere credits: Alfred Uhry/Kurt Weill (componist), Benjamin Haemhouts (dirigent), Stefaan Degand (regisseur), Bert Serneels (set design), Michiel Soete (lichtontwerp), Elien Hanselaer (dramaturgie en regieassistent), Mathieu Hendrickx (filmregisseur en montage), Hein Boterberg (muziekcoach) / Een co-productie tussen International Opera Academy, Opera Ballet Vlaanderen & Casco Phil

Programmaboekje NL
Program bouklet ENG


-------------

Reserveer je gratis tickets via 'Koop een ticket'.