di. 14.03 — 19:30 Studium Generale: Willem Schinkel & Rogier van Reekum
Voor deze Studium avond, nodigen wij Willem Schinkel en Rogier van Reekum uit voor een dieptegesprek over de noodzaak voor – en haalbaarheid van een minder gewelddadige maatschappij. Het Studium legt het schrijversduo de uitdaging voor om een open routekaart uit te tekenen voor een collectieve ontsnapping uit de kraal die ons – en onze niet-menselijke buren en omgeving – gegijzeld houdt in de necropolitieke orde van het raciale kapitalisme en fascisme.

• Als hoogleraar sociale theorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam combineert Willem Schinkel sociologie, sociale theorie, filosofie, culturele studies en wetenschap & technologie studies om bij te dragen aan de verbeelding van een alternatieve politiek. Enkele van de onderwerpen waar hij op ingaat zijn sociale verbeelding, migratie en integratie, geweld, democratie en depolitisering, klimaatverandering, vergelijking en smart cities.

• Rogier van Reekum is universitair docent bij de vakgroep Bestuurskunde en Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt momenteel rond de vestiging van vluchtelingen en probleemvorming. Eerder deed hij onderzoek naar de visualisatie van irreguliere migratie in Europa. Rogier heeft gepubliceerd over grensvisualisering, nationalisme, place making, burgerschap & migratiepolitiek, immigratiebeleid en onderwijs. Samen met Willem Schinkel schreef hij Theorie van de kraal. Kapitaal – Ras – Fascisme.