di. 23.03 — 20:00 Studium Generale: Flemish Masters
In de Studiumavond ‘Flemish Masters’ gaat Chokri Ben Chikha in gesprek met Olave Basabose, coördinatrice van Studium Generale. In een intiem en vormvrij gesprek zullen zij kritisch reflecteren op gangbare noties van succes in de kunst, media, politiek, ondernemerschap, zelfontplooiing en status.

Chokri Ben Chikha, geëngageerd kunstenaar en onderzoeker, is sterk geïnspireerd door de Vlaamse Meesters – Bruegel, Rubens en Van Eyck – en geïntrigeerd door hun weg naar succes, die gekenmerkt werd door rijke opdrachtgevers en diplomatieke missies in het buitenland. Met zijn project ‘Flemish Masters’ neemt hij het heft in eigen handen. Het groots opgezette project bestaat uit een drieluik, een hedendaagse versie van het triptiek uit de tijden van de Vlaamse Meesters: het Vlaams paviljoen in Dubai, een theaterproductie en een documentaire. Dit drieluik behelst Chokri’s persoonlijke zoektocht naar succes, waarin stereotiepe denkbeelden over de verhouding oost-west en kunst-ondernemerschap impliciet in beweging komen. Op deze Studiumavond komt hij hierover vertellen. Zet hij ons dominante beeld van succes op zijn kop? 

Chokri Ben Chikha is artistiek leider van Action Zoo Humain en postdoctoraal onderzoeker en docent aan KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest.