ma. 29.03 — 11:00 Brave Belgians of the Belle Époque
In Brave Belgians of the Belle Époque, a study of the late-romantic Ghent horn playing tradition exploreerde Jeroen Billiet de wereld van de Gentse hoornisten in de laat-romantische periode. Vanuit het identitaire standpunt van Gents-opgeleide uitvoerder reflecteerde hij in een experimenteel methodisch kader over de mensen die deze poëtisch-gerichte hoornschool met wereldwijde vertakking vorm gaven, hun muzikale expressie en instrumenten, en de brede artistieke-educatieve wereld van de Belle Époque. Het resultaat is te lezen in een rijk gedocumenteerd doctoraatsproefschrift dat geruggesteund wordt door een omvangrijke waaier aan artistieke output.

Concert / artistieke presentatie

Op maandag 29 Maart kan u om 11u de artistieke presentatie van het onderzoek vanuit Miry Concertzaal bekijken.Deze gaat door in samenwerking met het Mengal Ensemble, de hoornklas van KASKConservatorium en pianist Jan Huylebroeck, met werken voor hoorn van Adolphe Samuel, Martin-Joseph Mengal, Robert Herberigs; Joseph Ryelandt, François-Joseph Fétis en Jane Vignery.

Publieke verdediging

Om 14u volgt de publieke verdediging van het Doctoraat in de Kunsten van de UGent die eveneens online te volgen is via ZOOM.

https://ugent-be.zoom.us/j/97034930373?pwd=UDd3VWxFcGJsMWk3dWxyU01WMUpPZz09
Meeting ID: 970 3493 0373
Passcode: k8eBJ28f

Don’t forget that you will need a zoom-account to participate in the meeting.  In the case you don’t already have a zoom-account, you can easily create one by singing up for a free one on:  https://zoom.us