do. 01.04 — 20:15 Grand Picture Palace
Een XL droomproject

Bassiste Anneleen Boehme (LABtrio) pakt uit met haar gedroomde Grand Picture Palace; een combinatie van een jazzkwintet met een strijkkwartet. Haar composities doorbreken even krachtig als elegant de genremuren. Ze presenteren hun debuut.

Van LAB naar Paleis

Boehme stond in 2007 mee aan de wieg van LABtrio, een van de meest gelauwerde Belgische jazzbands van het voorbije decennium. Ze speelt met de bevlogenheid en het gemak van een veteraan, maar dan zonder in de val van de routine te trappen. Tijdens Jazz Middelheim 2019 stelde ze vier projecten voor die samen een mooie staalkaart vormen van waar ze nu voor staat.

Grand Picture Palace maakte daar meteen indruk. En je moet het maar durven: je debuutconcert a capella openen en vervolgens laten horen hoe jazz en klassiek elkaar in evenwicht kunnen houden, zonder clichés.

Credits
Anneleen Boehme (contrabas, composities), Rob Banken (basklarinet), Cedric De Lat (trompet), Berlinde Deman (tuba), Matthias De Waele (drums), Juno Kerstens (cello), Rhea Vanhellemont (altviool), Linde Verjans (viool), Laura Kennis (viool)

Met je toegangsticket kan je het concert tot twee dagen erna (her)bekijken. Meer info over dit concert.