Deel van Sound of Ghent

Gent Festival van Vlaanderen presenteert

HORIZON – Fleur Strijbos & Dishwasher_

De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug. We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens het komende Festival op 8 en 9 september!

In afwachting kan je dit jong muzikaal geweld in mei alvast hier aan het werk zien. We plannen 4 uitzendingen tjokvol muziek, leuke interviews en machtig mooie beelden van de nét gerestaureerde Gentse Boekentoren, waar de opnames plaatsvonden. Kortom, móet je dus gezien hebben!

Fleur Strijbos (sopraan - alumnus Koninklijk Conservatorium Antwerpen) heeft als pas afgestudeerde sopraan reeds diverse operarollen op haar conto staan, maar haar grootste passie blijft de liedkunst. Speciaal voor de opnames van Horizon keerde ze even terug uit Salzburg, waar ze momenteel een postgraduaat klassieke zang volgt. Je hoort haar hier samen met pianist Simon De Paepe.  

 Dishwasher_ (jazz – alumni KASK & Conservatorium Gent) – dit is zijn drummer Arno Grootaers, bassiste Louise van den Heuvel en saxofonist Werend Van Den Bossche – maakt jazz voor non-jazz believers. Met een grote liefde voor elektronica in combinatie met improvisatie creëren ze hun eigen unieke sound. Vanuit het belvedère van de Boekentoren brengen ze zowel eigen werk als een bewerking van Stravinsky’s beroemde Vuurvogelsuite.  

Met dank aan: Conservatoire royal de Liège, KASK & Conservatorium Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles en LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens.

Dit project is een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen, Evil Penguin TV en UGent.

Deze uitzending blijft 48 uur beschikbaar.

  ➞  MEER LEZEN OVER DEZE UITZENDING
Contact info Gent Festival van Vlaanderen
do. 06.05 — 20:30 HORIZON – Fleur Strijbos & Dishwasher_
Gelieve in te loggen met jouw Sound of Ghent account
Sound of Ghent