do. 20.05 — 20:30 HORIZON – Arthur Daems & Koen Ubaghs
De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project HORIZON! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug. We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens het komende Festival op 8 en 9 september!

In afwachting kan je dit jong muzikaal geweld in mei alvast hier aan het werk zien. We plannen 4 uitzendingen tjokvol muziek, leuke interviews en machtig mooie beelden van de nét gerestaureerde Gentse Boekentoren, waar de opnames plaatsvonden. Kortom, móet je dus gezien hebben!

Arthur Daems (cello - alumnus Conservatoire royal de Bruxelles) was als jong talent al student aan het Conservatoire de Bruxelles voor hij toegelaten werd tot de klas van Marie Hallynck. Voor Horizon brengt hij enkele solowerken én speelt hij ook samen met zijn broer Emile. Die legt voor de gelegenheid zijn viool even opzij om de pianobegeleiding voor zijn rekening te nemen.  

Als klarinettist bij de Gidsen treedt Koen Ubaghs (klarinet – alumnus LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens) in de voetsporen van zijn vader. Hij speelt niet alleen in diverse orkesten, maar dirigeert ook zijn eigen jeugdharmonie en heeft een mooi aantal prijzen op zijn palmares staan. Een naam om te onthouden!  

Met dank aan: Conservatoire royal de Liège, KASK & Conservatorium Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles en LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens.

Dit project is een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen, Evil Penguin TV en UGent.

Deze uitzending blijft 48 uur beschikbaar.

  ➞ MEER LEZEN OVER DEZE UITZENDING