do. 13.05 — 20:30 HORIZON – Alexander Declercq & Wim Matheeuwese
De coronapandemie slaat jammer genoeg de dromen van vele jonge muzikanten aan diggelen. Ze missen de start van hun carrière en dat jonge talent glipt als het ware door onze vingers heen. Daar wilden we wat aan doen: maak kennis met ons nieuwe project Horizon! Dankzij donaties van meer dan 600 gulle ticketkopers en in samenwerking met de verschillende Belgische conservatoria geven we acht net afgestudeerde talenten van eigen bodem een stevige duw in de rug. We bieden hen een professionele springplank in de vorm van o.a. een online concert én een live concert tijdens het komende Festival op 8 en 9 september!

In afwachting kan je dit jong muzikaal geweld in mei alvast hier aan het werk zien. We plannen 4 uitzendingen tjokvol muziek, leuke interviews en machtig mooie beelden van de nét gerestaureerde Gentse Boekentoren, waar de opnames plaatsvonden. Kortom, móet je dus gezien hebben!

Maak kennis met de beloftevolle pianist Alexander Declercq (piano – alumnus Koninklijk Conservatorium Brussel). Deze muzikale duizendpoot studeerde piano bij Jan Michiels in Brussel en Sheila Arnolds in Keulen, maar behaalde ondertussen ook een bachelor klarinet. Alexander voelt zich thuis in ensembles en orkesten, maar spitst zich toch vooral toe op het rijke pianosolo repertoire. Hij brengt voor ons Bach en Brahms.  

Reeds tijdens zijn opleiding kreeg bastrombonist Wim Matheeuwese (trombone – alumnus Conservatoire royal de Liège) de kans om mee te spelen met de grootste orkesten van België. Hij is al enige tijd lid van Brassband Willebroek en is sinds 2019 ook vast lid van de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Voor Horizon stelde Wim een divers programma samen waar hij niet alleen solo, maar ook met contrabas en piano speelt. 

Met dank aan: Conservatoire royal de Liège, KASK & Conservatorium Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Brussel, Conservatoire royal de Bruxelles en LUCA School of Arts Campus Leuven/Lemmens. 

Dit project is een samenwerking tussen Gent Festival van Vlaanderen, Evil Penguin TV en UGent.

Deze uitzending blijft 48 uur beschikbaar.

  ➞ MEER LEZEN OVER HORIZON