vr. 26.02 — 20:30 Beethoven Symfonie nr. 9 'Ode an die Freude' met solisten van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen
 Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in, als het van het coronavirus afhangt. Maar geen nood! Met onze concertreeks Beethoven in Pocketsize hebben we onder het moto 'kleine bezetting, groot effect!' het kruim van onze nationale orkesten uitgenodigd om Beethoven's befaamde negen Symfonieën in een unieke, aangepaste kamerbezetting uit te voeren.

Met zijn negende symfonie slaagt de onvermoeibare Beethoven er, na alle vernieuwingen die hij al had ingevoerd, nogmaals in de muziekgeschiedenis een revolutionaire draai te geven. De dimensie van het werk, en met name het spectaculaire slotdeel met de beroemde Ode an die Freude op tekst van Schiller verzetten voorgoed de bakens van het genre.

 De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen koos voor een partituur die hen op het lijf geschreven is: een bewerking voor uitgebreid blazersensemble van de Italiaan Alessandro Bombonati.

◉ Dit concert werd opgenomen op 25 september in de Oude Vismijn in Gent. De uitzending kan op 26 februari online bekeken worden en blijft 48 uur beschikbaar. ◉

Meer weten over Beethoven?
Download
hier het programmaboekje!