Part of Sound of Ghent

NTGent presents

The New Gospel (English subtitles)

Welke boodschap zou Jezus verkondigen als hij vandaag zou leven? Wie zouden zijn apostelen zijn? Met ‘The New Gospel’, genomineerd als Documentaire van het Jaar in Zwitserland, keren Milo Rau en zijn team terug naar de oorsprong van het evangelie.
Hoofdrolspeler in ‘The New Gospel’ is de Kameroense activist Yvan Sagnet, de eerste zwarte Jezus in de Europese filmgeschiedenis. Hij werkt in 2011 zelf op een tomatenboerderij als hij beslist te revolteren tegen de uitbuiting van de plattelandsarbeiders in het zuiden van Italië. Voor de film bezoekt hij opnieuw het grootste vluchtelingenkamp in de buurt van Matera, de stad in het zuiden van Italië waar eerder Pier Paolo Pasolini en Mel Gibson het leven van Jezus verfilmden. Sagnet vindt er zijn apostelen, en zet samen met hen de ‘Rivolta della dignita’ op, de Opstand van de Waardigheid.
Tal van vluchtelingen, activisten en burgers van Matera, de Culturele Hoofdstad van Europa 2019, werkten mee aan ‘The New Gospel’, evenals Marcello Fonte (Europese Filmprijs voor Beste Acteur 2018), Enrique Irazoqui (Jezus in ‘Il Vangelo secondo Matteo’ van Pasolini), en Maia Morgenstern (Maria in ‘The Passion of Christ’ van Mel Gibson).
'The New Gospel' werd eerder al bejubeld op het prestigieuze filmfestival van Venetië, en behoorde ook tot de selectie van het IDFA-filmfestival in Amsterdam, FIFDH in Genève, Soluthurn Film Festival, en Cinéma du Réel in Parijs.
“Wat mij het meest gelukkig maakt aan deze film, is dat hij echt effect heeft”, zegt regisseur Milo Rau. “Als gevolg van onze opstand zijn rond Matera de eerste huizen gesticht waar hoofdrolspelers die dakloos waren, nu in waardigheid leven. En dat met steun van de katholieke kerk!”

Thu 01.04 — 20:00 The New Gospel (English subtitles)
Please login with your Sound of Ghent account
Sound of Ghent